dis_beyazlatma_ornekDİŞ BEYAZLATMA NEDİR?

Diş hekimimizin gözetiminde profesyonel olarak uygulanmış bir diş beyazlatma işlemi, dişlerin renginde belirgin şekilde açılma sağlar. Etkili beyazlatma tedavisi, doğru teşhis, uygun beyazlatma ürünlerin kullanılması ve hekiminizin katkısıyla mümkün olabilmektedir. Diş hekiminiz gözetiminde uygulanacak diş beyazlatma sistemi, dişlerinizde beklediğiniz estetiği, diş sağlığınızı koruyarak ulaşmanıza yardımcı olur. Sonuçta dişleriniz için en iyisini beklemektesiniz.

DİŞLERİN RENGİ NEDEN KOYULAŞIR?

Dişlerin rengi zaman içerisinde koyulaşır. Ne kadar sürede koyulaşacağı genetik faktörlere ve kişisel alışkanlıklara bağlıdır. Dişlerin renginin yaş ilerledikçe değişmesi normaldir. Ayrıca dişlerin rengi çay, kahve ve meyve suları gibi gıdaların sonucu olarak da koyulaşır. Gelişim aşamasında kullanılan bazı ilaçlar da renklenmeye neden olabilirler.Profesyonel diş beyazlatma renk bozukluğunun nötralize edilmesiyle gerçekleşir. Beyazlatma ürünlerinin içindeki karbamid peroksit aktive olunca, açığa çıkan oksijen, yüzeydeki renkli alanları uzaklaştırır ve mineye nüfuz ederek alt katmanlardaki renkli alanları da etkiler. Bunun sonucunda da dişler beyazlamış ve daha doğal bir görüntüye kavuşmuş olur.

PROFESYONEL DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞİR?

Uygulama dişhekiminizin ofisinde konsültasyonla başlar. Dişhekiminiz ağzınızın ölçüsünü alır ve ona uygun bir ağız plağı hazırlar. Daha iyi sonuç almak için öncesinde profesyonel diş temizliği uygulaması gerekir. Klinikteki beyazlatma işleminden sonra tedaviye evde devam edilir.

Profesyonel olarak beyazlatılmış dişler rengini uzun süre korur. Periyodik kontrollerle ve basit uygulamalar ile bu süre daha da uzatılabilir.

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİNE NASIL BAŞLANIR?dis_beyazlatma_sonuclari

Birçok kişide etki birkaç günde görülmeye başlar. Diş hekimimizin tedavisini önerdiği şekilde uygulamak bu açıdan önemlidir.

 Hiç bir beyazlatma ürünü diş rengindeki dolguları, kaplamaları, protezleri veya laminatları beyazlatamaz. Bu yüzden beyazlatma işlemi için bir hekime danışmak gerekir. Hekiminiz size komple estetik bir görünüm için gerekli tedavileri önerecektir.

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİNE NEDEN İHTİYAÇ DUYARIZ?

Her insan sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmayı ister. Toplumda en çok rahatsız olduğumuz konulardan biri de sararmış dişlerdir. Bunu önlemin yolu da çağımızda gelişen teknolojiyle çok kolay şekilde beyazlatma işlemleri yapılarak, insanın bedenen ve ruhen rahatlamasına neden olmaktadır.
DİŞTEKİ RENKLENME SEBEPLERİ

Dişler Neden Renklenir?

Dış kaynaklı renklenmede boyar madde rengi ile dişteki renklenme benzerdir. Yiyeceklerin ve içeceklerin de boyar maddeleri direk olarak diş yüzeyine tutunabilir. Dış kaynaklı renklenmelerin en önemli sebebi, boyar madde içeren yiyecek ve çay, kahve, kola gibi içeceklerin sık tüketilmesidir. Bu şekilde mine yüzeyinde açık kahverengi-siyah renklenmeler görülür. Sigara, pipo kullanımı ile daha çok servikal bölgelerde sarımsı kahverengiden siyaha kadar oluşabilen renkleşmeler oluşabilir. Tütün çignenmesi ise minedeki mikroçatlaklarda koyu renk oluşumuna ve yumuşak doku hasarlarına neden olur. Mikroçatlaklarda oluşan renklenmelerin giderilmesi hemen hemen imkansızdır.

dis_beyazlatmaBazen dişer sürmeden önce renklenme oluşabilir. Boyar maddeler diş yapısını etkilemişlerdir, ve bu renklenmeler iç renklenmelerdir. İç renklenmeler dişlerin gelişimi sırasında alınan tetrasiklin, fluorür gibi bazı ilaçlardan, diş gelişimi döneminde geçirilen ateşli çocuk hastalıklar yada genetik hastalıklardan kaynaklanabilir.

Hastalıklardan kaynaklanan renklenmeler. Bebeklik döneminde ağır bir sarılık geçiren çocukların dişlerinde mavi gri veya kahverengi renklenmeler görülür. Bebeklik döneminde, mine oluşumu sırasında geçirilen ateşli hastalıklar, kalsiyum ve fosfor eksiklikleri mine organik matrisinin salgılanma yada matrisin kireçlenme mekanizmasında bozukluğa sebep olur.

Ne şekilde olursa olsun renklenen minenin beyazlatılması bazı yöntemlerle yapılır. Beyazlatma yöntemleri genel olarak canlı dişlerde beyazlatma ve cansız dişlerde beyazlatma yöntemleri olarak sınıflandırılabilir. Canlı dişlerde beyazlatma yöntemleri, kullanılan beyazlatma maddelerine göre hidrojen peroksit beyazlatması ve aşındırma beyazlatması olarak ikiye ayrılır. Ancak bazı durumlarda her iki yönteminde sakıncaları vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Geniş pulpalı dişlerde
2. Diş eti çekilmesi durumunda
3. Ortodontik tedavi sırasında aşırı hassasiyet
4. Ağır mine kaybı
5. Ağızda porselen kuron gibi pahalı restorasyonlar varsa
6. Hamilelik ve emzirme döneminde
7. Hidrojen peroksite alerjisi olan kişilerde

Bunların diş beyazlatması için size engel olup olmadığını muayene sonucu dişhekiminiz belirleyecektir.

kozmetik_tedaviKonservatif Tedavi, pulpaya ulaşmamış başlangıç ve orta derecede ki çürüklerin ve kanal tedavisi sonrası sağlam diş dokusu bulunan dişlerin uygun dolgu maddeleri ile doldurulmasını sağlayan diş hekimliği dalıdır.

Çürüğe bağlı dişlerin doldurulması sırasında gerekirse anestezi yapılarak diş uyuşturularak çürük doku temizlenir ve uygun materyaller ile doldurulur.

Günümüzde çeşitli dolgu materyalleri bulunmaktadır.Işınla sertleşen kompozit dolgular, amalgam dolgular ve cerec dolgular kullanılmaktadır. Bazı durumlarda porselen veya değerli metaller ile inley adı verilen uygulamalar da tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır.

Bunların yanında ön bölge estetiğinin sağlanması amacıyla kompozit veneer uygulamaları ve beyazlatma işlemleri de tedavi uygulamalarının içinde yer almaktadır.

 

konservatif_tedaviKonservatif Tedavi, pulpaya ulaşmamış başlangıç ve orta derecede ki çürüklerin ve kanal tedavisi sonrası sağlam diş dokusu bulunan dişlerin uygun dolgu maddeleri ile doldurulmasını sağlayan diş hekimliği dalıdır.

Çürüğe bağlı dişlerin doldurulması sırasında gerekirse anestezi yapılarak diş uyuşturularak çürük doku temizlenir ve uygun materyaller ile doldurulur..

Günümüzde çeşitli dolgu materyalleri bulunmaktadır.Işınla sertleşen kompozit dolgular, amalgam dolgular ve cerec dolgular kullanılmaktadır.

kompozit_veneer_uygulamasiBazı durumlarda porselen veya değerli metaller ile inley adı verilen uygulamalar da tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır.

Bunların yanında ön bölge estetiğinin sağlanması amacıyla kompozit veneer uygulamaları ve beyazlatma işlemleri de tedavi uygulamalarının içinde yer almaktadır.

Service details

Like it ?1